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Determination of Final Payment for Covered Vaccine 

 

Question 1: Does the proposed regulation 3 AAC 26.110(a) apply to opt-out payers? 

Answer:  3 AAC 26.110(a)(3) would apply to health care insurers regardless of whether they opt-
out or not. 

Question 2: Does the proposed regulation 3 AAC 26.110(a) apply to a third-party administrator 
(TPA) if they opt in? 

Answer: Regarding TPAs, the division does not have authority over self-funded plans. Since 
TPAs are typically paying based on the self-funded contract, the regulation would not apply to 
TPAs for the self-funded plans. Because the division does not regulate self-funded plans, TPAs 
can define and set different reimbursement levels. 


